HERSTARTERS

Weer voor de klas?

Heb je een PABO-diploma maar sta je nu niet voor de klas? Twijfel je of je (weer) les kunt gaan geven? Dan is het herstarterstraject iets voor jou!

 

Herstarterstraject

Speciaal voor herstarters is het herstarterstraject ontwikkeld. Je krijgt een uitgebreid intakegesprek en gaat ongeveer 10 dagen voor een praktijkoriëntatie naar een school in de regio.

In de school werk je in een groep onder begeleiding van een mentor van de school. Op de laatste dag vindt er een lesbezoek plaats. Ter afsluiting is er een gesprek op de school met jou, je mentor en een coördinator.

Na het traject

Na het herstarterstraject

  • heb je helder of je weer voor de klas kunt
  • weet je welke competenties je beheerst en waar je nog aan moet werken
  • kun je (mits je het traject positief afsluit) direct via een vervangingspool aan de slag!

 

Meer informatie?

Wil je meer informatie over het herstarterstraject of direct aanmelden? Neem dan contact op met Marjory Vermeegen van Loopbaancentrum Oost Nederland, telefoon 06 42470225 of m.vermeegen@loopbaancentrum-on.nl

maatwerk, ook voor jou!

In de regio bieden we op maat trajecten, bestaande uit stages, klassenbezoeken en coaching on the job. En heb je extra scholing nodig? Ook dat is mogelijk. Samen bepalen we wat je nodig hebt om weer een kansrijke start in het primair onderwijs te maken!

uit de praktijk

Herstarterstraject geeft houvast

“Meer dan 15 jaar ben ik er helemaal uit geweest. Om de draad weer op te pakken heb ik het herstarterstraject gedaan. Dit houdt in: 10 dagen voor de klas, begeleiding, een lesbezoek (en beoordeling) en een evaluatiegesprek.
Dit traject heeft mij heel veel houvast gegeven. Je weet dat er goed naar je functioneren gekeken is en je gaat met meer zelfvertrouwen de klas in. Ik kan het echt iedereen die terug wil keren naar het onderwijs aanraden.’

Inmiddels werkt ze Renate als pooler met veel plezier op verschillende scholen. “Ik had niet verwacht dat ik het weer zo leuk zou vinden. Elke dag geniet ik.”

– Renate Kooijman

Op welke school doe je het herstarterstraject?

Voor het traject mag je zelf een school zoeken. Ook kun je zelf aangeven in welke groep je het traject wilt doen. Veel scholen hebben al ervaring met herstarters en staan zeker open voor leerkrachten die het herstarterstraject willen doen.

Hoe bepalen jullie of ik weer voor de klas kan?

Het herstarterstraject sluiten we af met een lesbezoek. Tijdens het lesbezoek wordt er gekeken naar je kwaliteiten en eventuele ontwikkelpunten. Je krijgt van tevoren de kijkwijzer, zodat je weet waar naar gekeken wordt.
Het lesbezoek vindt plaats als je er klaar voor bent. Mocht je iets meer tijd nodig hebben dan de tien dagen, dan is dit geen probleem. Ook als je eerder een lesbezoek wilt, kan dat.
Het eindgesprek is doorslaggevend om vast te stellen of je daadwerkelijk startbekwaam bent.

Welke opties heb ik na het herstarterstraject?

Als je weer minimaal startbekwaam bent, heb je verschillende mogelijkheden. Je kunt je inschrijven in een vervangingspool om veel verschillende scholen te leren kennen. Natuurlijk kun je ook solliciteren op vacatures.